مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی > یادداشت های علمی

   سه شنبه 29 اسفند 1402

وضعیت آب و هوای بندر انزلی

  صفحه اصلی     

  معرفی مرکز     

  امکانات مرکز     

  دستاوردهای مرکز     

  پروژه ها     

  نکته های سلامتی     

  یادداشتهای علمی     

  سخنرانی های علمی     

  معرفی مدیران     

  CV محققین     

 

 
یادداشت های علمی
حمل و نقل ماهی زنده
شنبه 7 دی 1392
فرشته خدابنده

مقدمه

باتوجه به اهمیت مصرف گوشت ماهی و فواید آن جهت سلامتی انسان و همچنین جهت بالا بردن مصرف سرانه آبزیان در جامعه میتوان ماهی را به شکل زنده عرضه نمود. عرضه صحیح وبهداشتی ماهی زنده وسایر آبزیان نقش بسیار مهمی درتغییر و بهبود الگوی مصرف خانواده دارد. به عبارتی این آبزیان درصورتی که بدرستی نگهداری وعرضه نشوند با سرعت بیشتری فاسد می شوند .کیفیت پروتئین و اسیدهای امینه موجود در گوشت آبزیان باعث شده است تا روند تغییرات فیزیکی و شیمیایی در این محصولات با سرعت بیشتری نسبت به گوشت قرمز و گوشت طیور انجام شود. لازم به ذکر است که تغییرات در بدن ماهی بلافاصله پس از صید آغاز می شود وعوامل فساد ماهی فعالیت خود را با سرعت شروع میکنند و با بالا رفتن درجه حرارت محیط و جابجایی نامناسب ،روند تغییرات و فساد در گوشت ماهی شتاب بیشتری خواهد داشت.

درحال حاضر اکثر کشورهای جهان از بازارهای متناسب با فرهنگ و امکانات اقتصادی خود بهره مند می باشند. ولی متاسفانه در برخی کشور های گرمسیر عرضه زنده ماهی در بعضی ازفصول سال که دمای آب بالا می باشد به روش معمولی امکان پذیر نبوده و عرضه ماهی با تلفات شدید همراه می باشد. با توجه به روند رو به رشد آگاهی مردم از کیفیت محصولات آبزیان می توان امیدوار بود که این روش جایگاه خوبی را در میان مردم احراز نماید.

 

هندلینگ زنده

مزایای سیستم هندلینگ زنده

1 - امکان عرضه محصول تازه و با کیفیت با رعایت تناسب تعویض آب

2- هزینه پایین ساخت سیستم و قابلیت حمل و نقل آسان آن

3- قابلیت فروش و عرضه ماهی زنده در تمام فصول سال و درتمامی نقاط کشور با استفاده از تجهیزات تنظیم کنندة دمایی

4- سودآوری بیشتر به لحاظ عرضه محصول تازه با قیمت بالاتر

 

روش های جابجائی ماهیان

- انتقال ماهی ها به اندازه آنها و شرایط اقلیمی بستگی دارد.

- سیستم باز

- سیستم بسته

اجزاء سیستم عرضه زنده

1 - مخزن یا محل نگهداری ماهی

2- پمپها و لوله های انتقال آب و هوادهی

3 – فیلترها

4- تجهیزات کنترلی دما

 




تعداد بازديد:1239
 
Copyright (c) 2024 مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی
Powered by r.ravvar