مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی > صفحه اصلی

   شنبه 1 اردیبهشت 1403

وضعیت آب و هوای بندر انزلی

  صفحه اصلی     

  معرفی مرکز     

  امکانات مرکز     

  دستاوردهای مرکز     

  پروژه ها     

  نکته های سلامتی     

  یادداشتهای علمی     

  سخنرانی های علمی     

  معرفی مدیران     

  CV محققین     

 

 
سفره شیلاتی
دستور پخت خوراک شاه میگوی آب شیرین
شنبه 10 اسفند 1392
>>دکتر علی اصغر خانی پور

مواد لازم:
شاه میگوی تازه               1 کیلوگرم
پیاز رنده شده                  یک بوته درشت
سیر چرخ شده                3-2 حبه
رب گوجه فرنگی              6 قاشق غذا خوری
زردچوبه،فلفل قرمز و نمک  به میزان لازم
گوجه فرنگی                  2 عدد
روغن زیتون                   4 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
ابتدا یک قابلمه با اندازه مناسب را با آب تا نیمه پر کرده و در روی اجاق قرار میدهیم تا کاملاً به جوش آید، شاه میگوهای کامل شسته شده را وارد آب جوش کرده و به مدت 20 دقیقه پخته تا رنگ آنها کاملاً نارنجی شود.سپس شاه میگوهای پخته را                  آب گیری کرده و سرد میکنیم.با چرخاندن بخش سر و سینه، قسمت دم شاه میگو که حاوی گوشت خوراکی است جدا
می شود . برای خارج کردن گوشت از ناحیه دم، پوسته نسبتاً سخت دم را از ناحیه بین پاهای شاه میگو شکسته و گوشت را یک تکه برداشت می کنیم، دستگاه گوارش که شامل یک روده باریک است را از ناحیه پشت بخش دمی با نوک انگشت خارج می شود .چنگالهای شاه میگو نیز دارای دو تکه گوشت سفید خالص و بسیار لذیذ هستند که می توان با شکستن پوسته چنگال با دست یا انبر آنها را جدا کرد.
در ادامه برای تهیه سس خوراک ابتدا در ماهی تابه مقداری روغن مایع ریخته تا داغ شود ، پیاز رنده شده ، سیر چرخ شده و زردچوبه را به آن اضافه کرده و حرارت می دهیم تا طلایی و نرم شوند.سپس گوجه فرنگی را نگینی خرد کرده و کمی در ماهی تابه تفت می دهیم ، به ماهی تابه 2 لیوان آب جوش را به آرامی وارد و رب گوجه فرنگی ، فلفل قرمز ، نمک و روغن زیتوم را به آن اضافه کرده و به مدت 30 دقیقه حرارت می دهیم تا سس جا بیفتد و کمی غلیظ شود.
گوشت پاک شده شاه میگو را در یک قابلمه چیده و سس را به آن اضافه نموده و با شعله متوسط به مدت 30 دقیقه حرارت    می دهیم تا سس کاملاً به خورد شاه میگو برود.
خوراک آماده شده را در دیس ریخته و با برش های پخته هویج ، کلم بروکلی و سیب زمینی تزئین نموده و میل نمائید.


تعداد بازديد:1005
 
Copyright (c) 2024 مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی
Powered by r.ravvar