مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی > یادداشت های علمی

   سه شنبه 29 اسفند 1402

وضعیت آب و هوای بندر انزلی

  صفحه اصلی     

  معرفی مرکز     

  امکانات مرکز     

  دستاوردهای مرکز     

  پروژه ها     

  نکته های سلامتی     

  یادداشتهای علمی     

  سخنرانی های علمی     

  معرفی مدیران     

  CV محققین     

 

 
یادداشت های علمی
تهیه رنگ خوراکی طبیعی بتا کاروتن از آزولا
دو شنبه 27 مرداد 1393
مینا سیف زاده

افزودنی‎های غذایی از قبیل رنگ‎دهنده‌های طبیعی مواد مفیدی هستد که به عنوان جایگزین رنگهای شیمیایی که با محدویت مصرف مواجه هستند به ‎منظور بهبود کیفیت، ارتقاء ارزش تغذیه‌ای و رفع مشکلات تکنولوژیکی تولید مواد غذایی استفاده می‌شود. با توجه به تاثیر مستقیم رنگ بر کیفیت مواد غذایی می توان رنگ را به عنوان یکی از مهمترین مشخصه های کیفی مواد غذایی در نظر گرفت. نقش بسیار مهم رنگ های غذایی در بالا بردن مقبولیت مواد غذایی، جلب اشتها و نظر مصرف کننده، هویت دادن به ماده غذایی، رنگ دادن به محصولات بی رنگ مثل پاستیل و پفک و سایر تنقلات ( شیلاتی و صنایع غذایی )مورد مصرف در کودکان و تزیین ماده غذایی مثل رنگ های مصرفی در قنادی مورد توجه قرار گرفته است. در سراسر دنیا طی چند سال اخیر یازار رنگ های غذایی طبیعی 10 تا 15 درصد رشد داشته است که به دلیل علاقه مصرف کنندگان به محصولات طبیعی است.

پیگمان آزولا شامل بتا کاروتن به عنوان رنگ غذایی طبیعی استفاده می شود. با توجه به این که هم اکنون سطح وسیعی از تالاب انزلی بوسیله آزولا پوشیده شده است و تولید آن مستلزم هزینه نیست بنابراین می توان از این گیاه به عنوان ماده اولیه برای تولید رنگ خوراکی طبیعی استفاده کرد. بتا کاروتن به عنوان رنگ خوراکی طبیعی جهت کاربرد در صنعت غذایی و جایگزینی آن به جای ترکیبات سنتتیک، عدم دارا بودن اثرات سمی و زیان آور برای سلامتی انسان، تاثیر آن بر حفظ سلامتی انسان مانند افزایش ایمنی، خواص آنتی اکسیدانی، منبع مهم و امن پیش ویتامین A، خواص ضد سرطانی و خورنده گی رادیکال های آزاد در دنیا مطرح می باشد.

 

آزولا در تالاب بین المللی



تعداد بازديد:508
 
Copyright (c) 2024 مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی
Powered by r.ravvar