خبرها
سخنرانی علمی
چهار شنبه 27 آبان 1394

روز دو شنبه مورخ 25/8/94 سخنرانی علمی تحت عنوان " خالص سازی روغن ماهی به روش تصفیه" توسط مهندس فاطمه نوغانی از کارشناسان مرکز ارائه گردید…


مهندس نوغانی در این سمینار عنوان نمود: روغن ماهی از جمله روغن های خوراکی است که از انواع ماهیان گرفته شده و مورد استفاده انسان قرار میگیرد. عامل اصلی که سبب ایجاد مزیت در روغن ماهی به نسبت سایر روغن ها و چربی ها ی نباتی و حیوانی میگردد ماده ای به نام امگا 3 است که یک نوع اسید چرب ضروری میباشد بدین معنی که بدن آن را نمی سازد و باید از طریق تغذیه آن را به بدن برسانیم.

مهندس نوغانی همچنین اشاره کرد: روغن ماهی خام یا تصفیه نشده شامل: اسیدهای چرب آزاد و محصولات اولیه اکسیداسیون، مواد رنگی، مواد معدنی، رطوبت و ناخالصی های نامحلول هستند که کیفیت روغن را کاهش می دهند. حذف این ناخالصی ها از روغن خام برای تولید روغن خالص با عمرماندگاری قابل قبول و مطلوب خیلی مهم می باشد چرا که این فاکتورها در حد امکان باید از روغن خام برداشته شوند تا از اثرهای منفی بر کیفیت روغن جلوگیری شود. طراحی مراحل تصفیه نیز برای حذف این ناخالصی ها پر اهمیت است زیرا باید ارزش تجاری روغن را افزایش دهد. در این سمینار بصورت مختصر تاثیر هر یک از این ناخالصی های موجود در روغن ماهی بر روی خواص کیفی روغن، معرفی مراحل تصفیه روغن و شرایط آن کارایی هر یک از این فرآیندها برای حذف یا کاهش این ناخالصی ها معرفی گردید.

 




تعداد بازديد:340