خبرها
سخنرانی علمی
سه شنبه 29 دی 1394

روز سه شنبه مورخ 22/10/94 سخنرانی علمی تحت عنوان " پپتیدهای زیست فعال آنتی اکسیدان با منشاء دریایی" توسط دکتر سیدحسن جلیلی از اعضای هیئت علمی مرکز ارائه گردید…


دکتر جلیلی در این سمینار گفت پروتئین ها منبع پپتیدها و اسیدهای آمینه با فعالیت بیولوژیک هستند که درون توالی پروتئین مادری غیرفعال می باشند. هنگامی که پپتیدهای زیست فعال آزاد گردند، علاوه بر ارزش تغذیه ای، قادرند عملکردهای مختلفی مانند کنترل فشارخون، ضد دیابت، تخدیر کننده/آرامبخش، ضد سرطان، تنظیم/تقویت کننده سیستم ایمنی، ضد ترومبوز، ضد فعالیت های میکروبی و آنتی اکسیدانی از خود بروز دهند. بدین ترتیب هیدرولیز پروتئین ها و پپتیدهای زیست فعال به عنوان دارو، مکمل های رژیمی و در صنعت غذا کاربرد دارند.

جلیلی همچنین اشاره کرد: پپتیدها از اکسایش اولیه لیپیدها جلوگیری نموده، مهارکننده رادیکالهای آزاد و گیرنده یونهای فلزات واسطه می باشند. میانگین وزن مولکولی محصول هیدرولیز پروتئینها یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده خواص بیولوژیک آنهاست. خواص ضداکسایشی پپتیدها با ترکیب اسیدهای آمینه، توالی، ساختمان و میزان آبگریزی آنها در ارتباط است. وجود برخی اسیدهای آمینه، به ویژه His، Tyr،Trp ،Met ، Cys و Pro، بطور قابل ملاحظه ای با فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد در ارتباط است.تحقیقات متعددی نشان داده اند که فرآورده های جانبی آبزیان مختلف و صدفداران دریایی منبع بالقوه خوبی برای تولید پپتیدهای آنتی اکسیدان هستند. گزارش شده که پپتیدهای حاصل از ژلاتین ماهی در مقایسه با پپتیدهای به دست آمده از پروتئین گوشت فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نشان می دهد.

 




تعداد بازديد:637