خبرها
سخنرانی علمی
دو شنبه 4 اردیبهشت 1396

اولین سخنرانی علمی تحت عنوان " تغییرات پس از مرگ موثر بر کیفیت حسی مواد غذایی دریایی " توسط سرکار خانم مهندس نوغانی، مورخ 30/1/96 در سالن همایش بخش تحقیقات فرآوری آبزیان انجام شد...


سرکار خانم مهندس نوغانی در این ارائه اشاره کرد:

ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) یا فیتوفاگ یکی از مهم ترین گونه های پرورشی ماهیان گرم آبی محسوب می گردد. گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای(SCM)، محصولی آماده طبخ و با ارزش تغذیه ای بالا، می تواند از بازارپسندی بسیار مناسب برخوردار بوده و تا حد قابل ملاحظه ای مشکلات عرضه این آبزی را مرتفع سازد. کوتاهی عمر ماندگاری این محصول از اصلی ترین موانع توسعه تولید صنعتی آن است. بکارگیری روش های ترکیبی جهت افزایش عمر ماندگاری فرآورده های مختلف با حداقل فرایند، امروزه بسیار مورد توجه می باشد. افزودن آنتی اکسیدان به مواد غذایی یکی از موثرترین شیوه های کاهش سرعت اکسایش چربی هاست. این شیوه به طرز فراگیری برای افزایش میزان ماندگاری مواد غذایی و بهبود پایداری لیپیدها و غذاهای لیپیدی و به تبع آن جلوگیری از افت خصوصیات حسی و ارزش تغذیه ای آنها مورد استفاده قرار می گیرد. این شیوه به طرز فراگیری برای افزایش میزان ماندگاری مواد غذایی و بهبود پایداری لیپیدها و غذاهای لیپیدی و به تبع آن جلوگیری از افت خصوصیات حسی و ارزش تغذیه ای آنها مورد استفاده قرار
می گیرد. چون مرحله انتشار اکسیداسیون منجر به تشکیل یک سری واکنش رادیکال آزاد می شود استفاده از آنتی اکسیدانها جهت کاهش سرعت اکسیداسیون معمول است.
بطوریکه آنتی اکسیدانها رادیکالهای آزاد را به دام انداخته و از پیشرفت اکسیداسیون
می کاهند.کاربرد آنتی اکسیدانها در مواد غذایی یکی از موثرترین شیوه های کاهش اکسیداسیون لیپیدها و افزایش عمر نگهداری غذاهای لیپیدی و بنابراین جلوگیری از کاهش کیفیت حسی و تغذیه ای آنهاست.بدلیل نگرش منفی از حیث ایمنی و سمیت آنتی اکسیدانهای مصنوعی(سنتتیک)، امروزه استفاده از عصاره های گیاهی و یا ترکیبات فنولی استخراج شده از آنها به عنوان مواد آنتی اکسیدان و نگهدارنده، به علت طبیعی و سالم بودنشان، مورد پذیرش و استقبال شدید مصرف کنندگان قرار گرفته وگیاهان متعددی برای این منظور در انواع فرآورده ها بکار گرفته شده اند.

در پایان جلسه نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.




تعداد بازديد:187