مهندس احمدی در این ارائه اشاره کرد:
مسمومیت غذاهای دریایی در اثر مصرف ماهی یا سخت پوستان یا نرمتنان در معرض سموم دریا رخ می دهد. یکی از منابع مسمومیت غذایی با منشاء دریایی، گونه های خاصی از ماهی ها هستند. این مسمومیت، ایکتیوتوکسیکوز (Icthyotoxicosis) نامیده میشود. این امر ناشی از عمل توکسین ها است. ساختار توکسین ها می تواند متشکل از مولکولهای کوچک پپتیدی، پپتیدهای حلقوی، لیپوپپتیدها، آلکالوئیدها، کربامات آلکالوئیدها، ارگانوفسفاتها و یا پروتئین ها باشد.توکسین های دریایی، توکسین هایی با وزن مولکولی پایین و مقاوم به گرما و اسید معده میباشند. در صورت رعایت زنجیره سرد، می توان از بروز این مسمومیت ها پیش گیری کرد. مزه دار کردن ماهی با سبزیجات تازه، آبلیمو و انواع ادویه جات در کاهش مضرات این مسمومیت ها مؤثر است. 8نوع اصلی مسمومیت در ماهی و نرمتنان وجود دارد:مشهوترین سموم موجود در ماهی عبارتند از: سیگواترا، اسکامبروید، تترودوتاکسین و جیوه. معمول ترین مسمومیت در اثر مصرف نرمتنان عبارتند از: فلج، اسهال، فراموشی و سمیت عصبی. در ادامه هر یک از این مسمومیت ها، درمان و ایمنی مصرف بطور مبسوط شرح داده شد.
در پایان جلسه نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.