خبرها
سخنرانی علمی
چهار شنبه 25 بهمن 1396

دهمین سخنرانی علمی تحت عنوان " تاثیرات آنتی اکسیدان های طبیعی و ترکیبات ضدمیکروبی در مدت ماندگاری غذاهای دریایی" توسط سرکار خانم مهندس فرشته خدابنده، مورخ 23/11/96 در سالن همایش بخش تحقیقات فرآوری آبزیان انجام شد...


 

مهندس خدابنده در این ارائه اشاره کرد:

استفاده از آنتی اکسیدانهای طبیعی در فرآورده های دریایی ضمن افزایش عمرماندگاری آن، در بهینه سازی خواص حسی از طریق کاهش اکسیداسیون چربیها نیز موثر میباشد. در زمینه استفاده از نگهدارنده های طبیعی فرآورده های  دریایی تحقیقات زیادی صورت گرفته است که همگی حاکی از تاثیر معنی دار عصاره های طبیعی در بهبود کیفیت و افزایش عمر ماندگاری فراورده های گوشتی و محصولات دریایی می باشند. بدین ترتیب با استفاده از این عصاره هامی توان با بالابردن کیفیت محصول و کاهش بوی ماهی (بوی ماهی از عوامل گرایش پایین مردم به مصرف ابزیان می باشد) و نیز افزایش زمان ماندگاری  آن، باعث افزایش مصرف سرانه آبزیان در کشور و در نتیجه  افزایش توان آبزی پروری کشور شد. با توجه به پر هزینه بودن آنتی اکسیدانهای شیمیایی علاوه بر خطرات سلامت آن، شرایط مطلوب آب و هوای ایران جهت کشت گیاهان داروئی ، در دسترس بودن آن و تهیه عصاره آن به روشهای ساده، کم هزینه بودن مواد اولیه و عصاره استخراج شده می تواند از لحاظ اقتصادی نیز دارای اولویت باشد. امروزه در صنعت از آنتی اکسیدان های سنتزی مانند BHA ،BHT یا TBHQ  برای به تأخیر انداختن اکسیداسیون چربی ها استفاده می شود، اما به دلیل اثرات بد تغذیه‌ای و سرطان زا بودن این ترکیبات استفاده از آنتی اکسیدان‌های طبیعی مورد توجه محققین قرار گرفته است یکی از این راهکارها استفاده از عصاره گیاهان طبیعی در محصولات شیلاتی بخصوص گوشت ماهی می‌باشد که با توجه به اینکه منابع ارزشمندی از آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند، می‌توان با استفاده از آنها در ترکیب با فرآورده های دریایی، ضمن افزایش عمرماندگاری آن، در بهینه‌سازی خواص حسی از طریق کاهش اکسیداسیون چربی‌ها نیز اقدام نمایند.

در پایان جلسه نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.

 





تعداد بازديد:136