مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی > نکته های سلامتی

   دو شنبه 18 آذر 1398

وضعیت آب و هوای بندر انزلی

  صفحه اصلی     

  معرفی مرکز     

  امکانات مرکز     

  دستاوردهای مرکز     

  پروژه ها     

  نکته های سلامتی     

  یادداشتهای علمی     

  سخنرانی های علمی     

  معرفی مدیران     

  CV محققین     

 

 
نکته های سلامتی
فواید اسید های چرب امگا3
جمعه 19 آبان 1391
افشین فهیم

 اسید های چرب امگا 3 از جمله اسیدهای چرب ضروری ای هستند که برای سلامت تان به آنها نیاز دارید و از آنجا که بدنتان نمی تواند آنها خودش را به تنهایی بسازد، می بایست از طریق رژیم غذایی دریافت گردند. اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی ها مثل سالمون،ماهی تون ودیگر غذاهای دریایی مثل جلبک دریایی و در بعضی از گیاهان مثل دانه های روغنی وجود دارد

امگا ۳ مثل بعضی از اسیدهای چرب اشباع نشده نقش اساسی در کارکرد مغز،رشد ونمو طبیعی دارد.همچنین امگا۳ ریسک بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.انجمن قلب وعروق امریکا توصیه به مصرف ماهی ،بخصوص ماهیهای چرب  (مثل تون،ساردین،سالمون) حداقل ۲ بار در هفته دارد
تحقیقات گسترده ای نشان داده اند که اسیدهای چرب امگا3 التهاب را کاهش می دهند و به پیشگیری از بیماری های التهابی مانند بیماری قلبی و آرتریت کمک می کند و امگا 3 علاوه بر محافظت در برابر التهاب همچنین برای مغز ضروری است و عملکرد رفتاری و ذهنی را تحت تاثیر قرار می دهد و به ویژه برای رشد جنین لازم است. بر طبق مطالعات تحقیقاتی انجام شده، همچنین امگا 3 ممکن است مزایایی به شرح زیر را در بر داشته باشد:
بهبود سلامت عروق با کمک کاهش سنتز پلاک و لخته خون در عروقی که به مغز منتهی می شوند.
بهبود کلسترول با کاهش تری گلیسرید و افزایش HDL( کلسترول خوب)، این مزایای مذکور اساسا از DHAو EPAمنتج می شوند.
کمک به بهبود و سلامت مفاصل (با کاهش شکنندگی و تحریک پذیری و سختی ای که به همراه آرتریت و استئو پروز همراهند.)
بهبود عملکرد مغزی با کمک به پوشش سلول های عصبی و کمک به ارتباط بهتر سلول های مغزی با یکدیگر. افرادی که دچار کمبود امگا3 هستند ممکن است از افسردگی، اختلالات دو قطبی، اسکیزوفرنی، اختلالات غذایی و اختلال عدم تمرکز رنج برند.
بهبود سلامت استخوان با اثر مثبت بر سطوح کلسیم بدن و کاهش فقر استخوان.
بهبود سلامت پوست با کمک به علایم خفیف مرتبط با اختلالات پوستی نظیر آکنه و پسوریازیس.
بهبود سلامت گوارشی با کاهش التهابات گوارشی و کمک به تسکین علایم بیماری کرون و کولیت اولسراتیو
می توانید با رعایت موارد زیر مقادیر پیشنهاد شده از تمام انواع امگا 3 را دریافت نمایید:
دریافت 2 قاشق غذا خوری بذر کتان آسیاب شده ( و یا 1 قاشق روغن بذر کتان) در روز.
مصرف 2-3 واحد از منابع ماهی های حاوی امگا3 در طی هفته . جالب است بدانید که ماهی های تازه نسبت به ماهی های منجمد حاویDHA و EPA بیشتری هستند


منابع:


http://aftabgardoon.mihanblog.com/post/3272                                                           


تعداد بازديد:255
 
Copyright (c) 2019 مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی
Powered by r.ravvar