مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی > صفحه اصلی

   چهار شنبه 2 اسفند 1396

وضعیت آب و هوای بندر انزلی

  صفحه اصلی     

  معرفی مرکز     

  امکانات مرکز     

  دستاوردهای مرکز     

  پروژه ها     

  نکته های سلامتی     

  یادداشتهای علمی     

  سخنرانی های علمی     

  معرفی مدیران     

  CV محققین     

 

 
سفره شیلاتی
ماهی شکم پر
دو شنبه 29 آبان 1391
علی اصغر خانی پور
>>

 غذای ماهی شکم پر ترش یکی از غذاهای رایج در شرق گیلان است که معمولاً از ماهی سفید تازه تهیه می گردد ولی این غذا را می توان با انواع ماهیان شمال، جنوب و حتی پرورشی تهیه نمود.
مواد لازم:
1. ماهی تازه 1200- 1000 گرمی    1 عدد
2. گردو سائیده      200 گرم
3. آلو سیاه یا آلو بخارا     50 گرم
4. پیاز رنده شده متوسط     1 عدد
5. سیر خرد شده متوسط     1 بوته
6. سبزیجات معطر      50 گرم
7. انار ترش ساییده یا رب انار ترش    4- 3 قاشق غذاخوری
8. نمک و فلفل و زردچوبه     به میزان لازم
روش تهیه:
ابتدا ماهی بخوبی شسته شده تا موکوس و باقیمانده اش از سطح بدن و داخل دهان و برانش ماهی رفع گردد. سپس ناحیه شکمی از منطقه حلق ماهی در امتداد خط شکمی به اندازه 10 سانتیمتر بریده شده تا امعاء و احشاء نمایان گردد. با بریدن ناحیه آنال ماهی امعاء و احشاء آزاد شده و می توان آنرا از ناحیه حلقی بیرون کشید و قطع کرد. در غیر اینصورت کل ناحیه شکمی از آنال تا زیر حلق را با یک چاقوی تیز بریده و امعاء و احشاء و حتی تخمدانهای رسیده ماهی را خارج کنید. سپس ناحیه شکمی ماهی را شسته و کلیه ها در زیر ستون فقرات را خارج کنید.
روش آماده سازی محتویات شکمی: 
مواد لازم برای محتویات شکمی اعم از گردوی سائیده، آلوی شسته و خشک شده، رب انار، پیاز رنده و آبگیری شده، سیر خرد شده و ... را بخوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیر یکنواختی بدست آید.
برای تهیه ماهی شکم پر، محوطه شکمی ماهی را با خمیر فوق پر کرده و پس از بستن شکاف شکمی، آنرا با نخ پنبه ای پیچیده تا مواد از شکم ماهی خارج شود. سپس سطح ماهی را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه آغشته کرده و در داخل فویل آلومنیومی پیچیده و آنرا در داخل فر قرار داده و با حرارت متوسط به مدت 90- 60 دقیقه با شعله پایین و بالا پخته می شود. پس از پایان پخت و سرد شدن ماهی انرا از فویل خارج کرده، در داخل دیس قرار داده و حاشیه آنرا با سیب زمینی سرخ کرده، هویج پخته، قارچ سرخ شده، تربچه و برش های گوجه تزئین و با برنج یا نان میل فرمایید.

تعداد بازديد:654
 
Copyright (c) 2018 مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی
Powered by r.ravvar