مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی > نکته های سلامتی

   دو شنبه 18 آذر 1398

وضعیت آب و هوای بندر انزلی

  صفحه اصلی     

  معرفی مرکز     

  امکانات مرکز     

  دستاوردهای مرکز     

  پروژه ها     

  نکته های سلامتی     

  یادداشتهای علمی     

  سخنرانی های علمی     

  معرفی مدیران     

  CV محققین     

 

 
نکته های سلامتی
خاصیت ضد سرطانی سلنیوم موجود در میگو (تاثیر میگو بر سرطان)
جمعه 3 خرداد 1392
مینا احمدی

 میگو، یک منبع بسیار عالی از سلنیوم است. با مصرف هر 120 گرم میگو ، 7/81 درصد از نیاز روزانه بدن به این عنصر تامین  می شود. شواهد بدست آمده از تحقیقات و آزمایش های انجام شده نشان
می دهند که یک رابطه معکوس بین مصرف سلنیوم و شیوع سرطان وجود دارد. شواهدی  موجود است که سلنیوم ، DNA را ترمیم کرده و مانع از وارد شدن آسیب به سلول ها می شود. به علاوه از تکثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری کرده و از مرگ سلولی می کاهد . سیستم ایمنی بدن را برای حذف سلول های فرسوده و غیر عادی تحریک می کند . سلنیوم ، با پیوستن به قسمت فعال بسیاری از پروتئین ها، مانند گلوتاتیون پراکسیداز، خاصیت ضد سرطانی پیدا
می کند .
یکی از قوی ترین آنزیم هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، گلوتاتیون پراکسیداز بدن است که برای سم زدایی دسته عظیمی از مولکول ها که در کبد تجمع یافته و به صورت بالقوه برای بدن خطرناک هستند، کاربرد دارد. وقتی مقدار گلوتاتیون پراکسیداز بسیار کم است، این مولکول های سمی به سلول ها لطمه می زنند. این آسیب به DNA سلول منجر به گسترش و تکثیر سلول های سرطانی می شود.
یک تحقیق در کانادا که نتیجه اش در آوریل 2004 منتشر شد در مورد علل شیوع سرطان این مطلب را بیان می کند که مصرف مداوم میگو می تواند باعث ایمنی در برابر سه نوع سرطان شود. سرطان خون ، سرطان مغز استخوان و سرطان دستگاه لنفاوی . در این تحقیق ، کسانی که بیش ترین مقدار میگو را مصرف کرده و نیز بیشترین کالری مورد نیاز بدن خود را از مواد چرب موجود در آبزیان تامین می کردند، 28 درصد کمتر از افرادی که کمتر میگو مصرف می کردند، به سرطان خون مبتلا شده بودند. این درصد برای سرطان مغز استخوان و سرطان دستگاه لنفاوی به ترتیب 36 درصد و 29 درصد بود( با توجه به این تحقیق این مساله در مورد ماهی هم صدق می کند)
منابع:
طاهری،م.پور احمدی،ز.1385 . خواص ماهی، میگو و اثرات امگا-3 . انتشارات دنیای تغذیه . ص 61-62
Bugel SH, Sandstrom B and Larsen EH. 2001.Absorption and retention of selenium from shrimps in man. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Volume 14, Issue 4, April, Pages 198-204.

 


تعداد بازديد:252
 
Copyright (c) 2019 مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی
Powered by r.ravvar