مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی > صفحه اصلی

   چهار شنبه 2 اسفند 1396

وضعیت آب و هوای بندر انزلی

  صفحه اصلی     

  معرفی مرکز     

  امکانات مرکز     

  دستاوردهای مرکز     

  پروژه ها     

  نکته های سلامتی     

  یادداشتهای علمی     

  سخنرانی های علمی     

  معرفی مدیران     

  CV محققین     

 

 
سفره شیلاتی
دستور پخت شاه میگوی نانی شده(پفکی)
شنبه 10 اسفند 1392
>>دکتر علی اصغر خانی پور

مواد لازم:
شاه میگوی تازه         1 کیلوگرم
آرد گندم                    یک و نیم لیوان
شیر تازه                    نصف لیوان
ماست                      4 قاشق غذا خوری
بکینگ پودر                1 قاشق غذا خوری
روغن مایع                نصف لیوان
کره حیوانی              50 گرم
فلفل، نمک، زردچوبه و پودر آویشن  به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا یک قابلمه با اندازه مناسب را با آب تا نیمه پر کرده و در روی اجاق قرار میدهیم تا کاملاً به جوش آید، شاه میگوهای کامل شسته شده را وارد آب جوش کرده و به مدت 20 دقیقه پخته تا رنگ آنها کاملاً نارنجی شود.سپس شاه میگوهای پخته را                  آب گیری کرده و سرد میکنیم.با چرخاندن بخش سر و سینه، قسمت دم شاه میگو که حاوی گوشت خوراکی است جدا
می شود . برای خارج کردن گوشت از ناحیه دم، پوسته نسبتاً سخت دم را از ناحیه بین پاهای شاه میگو شکسته و گوشت را یک تکه برداشت می کنیم، دستگاه گوارش که شامل یک روده باریک است را از ناحیه پشت بخش دمی با نوک انگشت خارج می شود .چنگالهای شاه میگو نیز دارای دو تکه گوشت سفید خالص و بسیار لذیذ هستند که می توان با شکستن پوسته چنگال با دست یا انبر آنها را جدا کرد.
در ادامه برای تهیه لعاب روکش نانی ابتدا در یک پیاله با اندازه مناسب، زرده تخم مرغ و کره را با هم زن و یا بصورت دستی زده تا کاملاً یک دست شود . سپس شیر، روغن مایع و ماست را اضافه کرده و هم زده تا کاملاً مخلوط و رقیق شود.به محلول آماده شده بتدریج آرد را اضافه نموده و هم می زنیم تا محلول غلیظی بدست آید.در آخرین مرحله نمک ، فلفل، زرد چوبه ، پودر آویشن و بکینگ پودر را اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه کاملاً هم می زنیم. لعاب تهیه شده را به مدت 90-60 دقیقه به انتظار می گذاریم تا جا بیفتد.
برای پخت شاه میگوی نانی(پفکی) ابتدا در یک ماهی تابه با سطح کم و عمق مناسب تا اندازه ای روغن مایع می ریزیم که امکان غوطه ور شدن شاه میگو در روغن داغ به وجود آید.سپس روغن را به مدت 10-8 دقیقه حرارت داده تا کاملاً داغ شود. تکه های گوشت خالص شاه میگو را وارد لعاب نموده و کاملاً به آن آغشته می کنیم و بصورت تک تک و با فاصله زمانی وارد روغن داغ می نمائیم. به محض پف کردن و طلایی شدن روکش شاه میگو، آنها را از روغن خارج و پس از روغن گیری در ظرف مخصوص می چینیم.
شاه میگوهای  پفکی را با برش های پخته هویج، کلم بروکلی و سیب زمینی تزئین و با سس گوجه تند و یا سس خردل میل نمائید.


تعداد بازديد:594
 
Copyright (c) 2018 مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندر انزلی
Powered by r.ravvar