خبرها
سخنرانی علمی
يک شنبه 13 مرداد 1398
اولین سخنرانی علمی سال 98 تحت عنوان " عملکرد بسته بندی های هوشمند بعنوان فناوری نوین در بسته بندی گوشت و فرآورده های بر پایه عضله " توسط سرکار خانم مهندس مینا احمدی، مورخ 27/3/98 در سالن همایش بخش تحقیقات فرآوری آبزیان انجام شد...

مهندس احمدی در این ارائه اشاره کرد:

یکی از پیشرفت ها  در عرصه بسته بندی ورود بسته بندی های هوشمند است، این بسته بندی ها با اطمینان بیش تری سلامت کالا را به مصرف کننده نمایش می دهد و به خریدار اطمینان خاطر می دهد که کالای مورد نظر توزیع مناسبی داشته و همچنان از کیفیت خوبی برای خرید برخوردار است. این بسته بندی ها می توانند در عین واحد هم جنبه پوشش برای مواد غذایی و هم جنبه اطلاع سانی و ... را داشته باشد  منظور از اطلاع رسانی این است که بسته بندی بتواند از فساد مواد غذایی یا رسیده شدن ماده غذایی مثل رسیدن میوه و ... به مشتری اطلاع رسانی نماید و بطور کلی غذا را از نفوذ باکتری ها، ویروس ها،  قارچ ها و آلودگی محافظت نماید. بسته بندی هوشمند (Intelligent packaging ) که برخی منابع برای آن واژه بسته بندی با هوش (Smart packaging ) را بکار می برند، نوعی بسته بندی است که از طریق درک و حس کردن بعضی از ویژگی های مربوط به غذایی که در آن بسته بندی شده و یا ویژگی های محیطی که غذا در آن نگهداری می شود، قادرند که تولید کننده، فروشنده و یا مصرف کننده را از وضعیت این ویژگی ها، مطلع ساخته یا به آنها هشدار دهد. یک بسته بندی اگر دارای توانایی ردیابی فرآورده، حس کردن محیط داخلی وخارجی بسته باشد، هوشمند است. ترکیبات بسته بندی های هوشمند طوری طراحی شده اند که یا از ماده ی غذایی  بسته بندی شده خارج می شوند یا جذب ماده ی غذایی می شوند. تجهیزات بسته بندی هوشمند در دو نوع وجود دارند: 1- حاملهای اطلاعات نظیر برچسبهای بارکد و نوارهای تشخیص فرکانس رادیویی (برای ذخیره سازی و انتقال اطلاعات استفاده می شوند)2- شناساگرها و حسگرهای بسته بندی نظیر شناساگرهای دما-زمان (شناساگرهای مشخص کننده دمای محصول در طول زمان)، شناساگرهای گاز و بیوسنسورها) که برای کنترل محیط خارجی به کار برده می شوند. در ادامه ساختار و نحوه عملکرد هریک از این تجیهزات شرح داده شد.

 در پایان جلسه نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.


تعداد بازديد:14