خبرها
تولید محصولات با ارزش افزوده از آبزیان در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به سفارش تولیدکنندگان بخش خصوصی با هدف بازار سنجی در داخل و خارج کشور
سه شنبه 25 آذر 1399
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، طی دو ماه اخیر، در 9 نوبت محصولات دودی گرم آماده مصرف، با اشکال و طعم‌های متنوع از ماهیان پرورشی و دریائی، به سفارش عرضه کنندگان، تولیدکنندگان و صاحبان صنایع بخش خصوصی در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان از مراکز تابعه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور تولید و در اختیار قرار داده شده است. این تولیدات با هدف امکان سنجی بازارهای داخلی و خارجی برای معرفی تولیدات جدید با ارزش افزوده بالا از گونه‌های مختلف آبزی صورت گرفته است.

این همکاری‌ها با تقاضاهای شرکت آبزیکو، شرکت قره‌برون، شرکت مروارید قُرق، شرکت جاوید تجارت کاسپین، رستوران بهشت تالاب بندرانزلی و تنی چند از افراد حقیقی علاقه‌مند به ورود و سرمایه‌گذاری در صنعت فرآوری آبزیان انجام شده است. گونه­های مختلف آبزیان شامل ماهیان خاویاری، تیلاپیا، ماهیان گرمابی پرورشی(کپور معمولی، کپور علفخوار، فیتوفاگ و کپور سرگنده)، قزل آلای پرورشی و ماهی سفید، پس از تحویلگیری در بهرهای 7 تا 300 کیلوگرمی، به شکل­های فیله، استیک و کامل (شکم خالی و فلس­گیری شده) فرآوری شده، در بسته­بندی­های تحت خلاء به متقاضیان تحویل گردیده است. این نمونه­ها برای ارزیابی بازار و برآوردهای اقتصادی در رستوران‌ها، بازارهای داخلی، همچنین برای طرف­های خارجی در کشورهای انگلیس، سوئد، آلمان و ترکمنستان عرضه گردیده­اند.

دکتر محمود بهمنی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در خصوص این نوع همکاری­ها با بخش خصوصی، بیان داشت که مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با هدف توسعه آبزی مصرفی و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه شیلات، مشغول فعالیت می­باشد. این مرکز علاوه بر انجام پروژه­های تحقیقاتی، که در حال حاضر عمدتاً به منظور افزایش بهره­وری از فرآورده­های جانبی آبزیان و تولید محصولات فناورانه با ارزش­افزوده بالا می­باشد، به دلیل بهره­مندی از توان کارشناسی متخصص و مجرب، ماشین­آلات پیشرفته فرآوری غذاهای دریایی آماده مصرف و آزمایشگاه­های تخصصی، دارای قابلیت تولید صنعتی و نیمه صنعتی طیف گسترده­ای از محصولات شیلاتی از جمله محصولات با پایه گوشت چرخ شده آبزیان نظیر ناگت و برگر،  کوفته، خمیر آماده مصرف، انواع ماریناد، همچنین فرآورده­های دودی، خشک و طعم داده شده، می­باشد. در عین حال به منظور تنوع بخشی به محصولات شیلاتی با مشارکت تولیدکنندگان و سرمایه­گذاران بخش خصوصی، تولید نمونه محصول برای برآوردهای دقیق اقتصادی، مطالعات بازار با هدف اطمینان از امنیت سرمایه گذاری مورد نیاز خواهد بود. موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از چنین مشارکت­هایی که قطعاً منجر به تکمیل زنجیره ارزش، توسعه آبزی مصرفی و افزایش انگیزه برای ورود و سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی آبزیان خواهد شد استقبال می­نماید. امکان این نوع مشارکت برای توسعه تولید و تجاری­سازی محصولات جدید و فناورانه با مصارف غذایی و حتی کاربردهای آرایشی و بهداشتی، مانند پودرهای پروتئینی، ژلاتین و کلاژن، از ماهیان ریزپیکر و ارزان قیمت و فرآورده­های جانبی آبزیان نظیر پوست، استخوان، باله­ها و اندام­های داخلی نیز مهیا می­باشد.

دکتر سید حسن جلیلی سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در خصوص محصولات دودی ماهیان اظهار داشت که محصولات دودی گرم (به صورت پخته و دودی شده)، به دلیل حفظ ارزش­های تغذیه­ای آبزیان، به خاطر شرایط ملایم فرآیند و استفاده از افزودنی­های گیاهی و طبیعی، و امکان تولید در اشکال و طعم­های متنوع، از فرآورده های محبوب در بسیاری از کشورهای جهان محسوب شده، از پتانسیل بالایی برای معرفی و عرضه به گروه­های مختلف مصرف­کنندگان، حتی با سلیقه های خاص و مشکل پسند، برخوردار می­باشند. این محصولات بسته به نوع عمل­آوری و فرهنگ مصرف، به عنوان غذای اصلی و یا چاشنی مورد استفاده قرار می­گیرند. براساس برآوردهای اولیه، فاصله بین قیمت تمام شده تا قیمت مصرف کننده برای این نوع محصولات قابل ملاحظه بوده و ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد می­گردد. البته بازه قیمت تمام شده محصول، بسته به گونه آبزی، نوع فرآوری و بسته بندی متفاوت خواهد بود.


تعداد بازديد:97